2010. október 13., szerda

Borjú rostélyos zöldségekkel





Hozzávalók: 4 szelet borjú rostélyos, 4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 6-8 szem kelbimbó, egy cukkini, 1 fej hagyma, biovegeta, bors, őrölt rozmaring

Elkészítése: a zöldségeket és a hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A hús szeleteket kuktába tesszük, rádobjuk a zöldségeket. Ízesítjük a vegetával, borssal és a rozmaringgal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd puhulásig főzzük. Amikor elkészült, a húst és zöldségeket áttesszük egy jénaiba és pirulásig sütjük.

Kelbimbó: Ez a miniatűr káposzta valószínűleg Belgiumból származik. Magas, félig fás száron nőnek a pici káposzták, a legjobb apró rügyek formájában leszedni, és rövid ideig főzni, hogy ropogósak maradjanak. Elkészíthető dióval vagy gesztenyével együtt főzve is. A főtt kelbimbóból készíthetünk pürét vagy levest is. A kelbimbó sok A-, B1-, B- és C-vitamint tartalmaz, és számottevő az emészthető rost- és fehérjetartalma is.

8 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. még jó, hogy épp ettem, mert különben a billentyűzetre csorgott volna a nyálam :)))
    egyéb köret nincs is? csak a velesült zöldségek?

    VálaszTörlés
  3. Ez nekem tetszik! Légyszives írd meg, biovegetát hol veszel...köszi. :)

    VálaszTörlés
  4. catyst...nem volt köret, csak a zöldségek

    VálaszTörlés
  5. Csibém...a Mediline-ban szoktam, de volt, hogy a Tescoban vettem, ott is van...

    VálaszTörlés
  6. Csibének üzenem: Pécsen a Herbaházban tuti, hogy van.

    És a csonttal mi lett ? Szomszédkutya kapta?

    VálaszTörlés
  7. Szia! Kaptál tőlem egy díjat, majd nézz be hozzám! Éva

    VálaszTörlés