2010. október 26., kedd

Karfiolleves


Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 2 db sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 ek. szőlőmagolaj, biovegeta, bors, petrezselyemzöldje

Elkészítése: az olajon megdinsztelem a megtisztított és karikára vágott zöldségeket, majd rádobom a rózsáira szedett , megmosott karfiolt és tovább dinsztelem vele. Majd ízesítem a vegetával, és a borssal. Felöntöm másfél liter vízzel , puhulásig főzöm és meghintem petrezselyemzölddel.
(én szeretem akkorára hagyni a rózsákat, amekkorák, nem darabolom szét őket)

Karfiol:
Magas C-vitamin tartalmát (60 mg/100 g) mélyhűtött állapotában is megőrzi. Ásványi sókban is gazdag. Húspótló ételként rántva, vagy darált hússal dúsítva rakott karfiolként, levesnek, előfőzve saláták alkotórésze is lehet, de savanyúságnak eltéve is igen kitűnő


8 megjegyzés:

  1. Csibém...imádom, tejföl nélkül)))

    VálaszTörlés
  2. minden nap megenném, mindenféle formájában a karfiolt :))

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. én is szeretem minden formában, és akár van rajta tejfel, akár nincs :D

    VálaszTörlés
  5. catyst...én is imádom, szeretem a prézlis karfiolt is, a leves után az a kedvencem

    VálaszTörlés
  6. gesztenye...csak a levest szoktam tejföl nélkül készíteni

    VálaszTörlés
  7. Neduddgi...a rakott karfiolt kedvelem tejföllel

    VálaszTörlés