Hozzávalók: 40 dkg karfiol, 2 db sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 ek. szőlőmagolaj, biovegeta, bors, petrezselyemzöldje
Elkészítése: az olajon megdinsztelem a megtisztított és karikára vágott zöldségeket, majd rádobom a rózsáira szedett , megmosott karfiolt és tovább dinsztelem vele. Majd ízesítem a vegetával, és a borssal. Felöntöm másfél liter vízzel , puhulásig főzöm és meghintem petrezselyemzölddel.
(én szeretem akkorára hagyni a rózsákat, amekkorák, nem darabolom szét őket)
Karfiol:
Magas C-vitamin tartalmát (60 mg/100 g) mélyhűtött állapotában is megőrzi. Ásványi sókban is gazdag. Húspótló ételként rántva, vagy darált hússal dúsítva rakott karfiolként, levesnek, előfőzve saláták alkotórésze is lehet, de savanyúságnak eltéve is igen kitűnő
Az egyik kedvencem :)
VálaszTörlésCsibém...imádom, tejföl nélkül)))
VálaszTörlésminden nap megenném, mindenféle formájában a karfiolt :))
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésén is szeretem minden formában, és akár van rajta tejfel, akár nincs :D
VálaszTörléscatyst...én is imádom, szeretem a prézlis karfiolt is, a leves után az a kedvencem
VálaszTörlésgesztenye...csak a levest szoktam tejföl nélkül készíteni
VálaszTörlésNeduddgi...a rakott karfiolt kedvelem tejföllel
VálaszTörlés