2010. október 13., szerda
Borjú rostélyos zöldségekkel
Hozzávalók: 4 szelet borjú rostélyos, 4 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 6-8 szem kelbimbó, egy cukkini, 1 fej hagyma, biovegeta, bors, őrölt rozmaring
Elkészítése: a zöldségeket és a hagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A hús szeleteket kuktába tesszük, rádobjuk a zöldségeket. Ízesítjük a vegetával, borssal és a rozmaringgal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd puhulásig főzzük. Amikor elkészült, a húst és zöldségeket áttesszük egy jénaiba és pirulásig sütjük.
Kelbimbó: Ez a miniatűr káposzta valószínűleg Belgiumból származik. Magas, félig fás száron nőnek a pici káposzták, a legjobb apró rügyek formájában leszedni, és rövid ideig főzni, hogy ropogósak maradjanak. Elkészíthető dióval vagy gesztenyével együtt főzve is. A főtt kelbimbóból készíthetünk pürét vagy levest is. A kelbimbó sok A-, B1-, B- és C-vitamint tartalmaz, és számottevő az emészthető rost- és fehérjetartalma is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésmég jó, hogy épp ettem, mert különben a billentyűzetre csorgott volna a nyálam :)))
VálaszTörlésegyéb köret nincs is? csak a velesült zöldségek?
Ez nekem tetszik! Légyszives írd meg, biovegetát hol veszel...köszi. :)
VálaszTörlésgesztenye...még egy szelet van)))
VálaszTörléscatyst...nem volt köret, csak a zöldségek
VálaszTörlésCsibém...a Mediline-ban szoktam, de volt, hogy a Tescoban vettem, ott is van...
VálaszTörlésCsibének üzenem: Pécsen a Herbaházban tuti, hogy van.
VálaszTörlésÉs a csonttal mi lett ? Szomszédkutya kapta?
Szia! Kaptál tőlem egy díjat, majd nézz be hozzám! Éva
VálaszTörlés