2010. június 2., szerda

Salátaleves




Salátaleves


Hozzávalók:4-5 gerezd fokhagyma, 1 ek. balzsamecet, bors, vegeta, 2 dl főzőtejszín, 1 ek. étkezési keményítő ( v. liszt), 1 citrom, 4 db tojás, 1 fej saláta, 15 dkg szeletelt bacon, 1 ek. olaj

Elkészítése:olajon aranyszínűre pirítjuk a zúzott fokhagymát, ( vigyázzunk h el ne égjen),majd felöntjük 4-5 dl vízzel. Ízesítjük vegetával, borssal, a balzsamecettel, belereszelünk a citrom héjából és hagyjuk a levest felforrni. Közben alaposan mgmossuk a salátát és konyhai ollóval laskára vágjuk. A szalonnát pici olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon a 4 tojásból rántottát sütünk, majd kvesszük a serpenyőből és azt is felszeleteljük. Ezek lesznek a betétek a levesünkben. A főzőtejszínhez adjuk az 1 ek. étkezési keményítőt, összekeverjük, merünk rá a forró levesből a hőkiegyenlítés végett, majd beleöntjük a levesbe. Kb. még két percet forraljuk. Tálaláskor a tányérba helyezünk a baconból, a rántottából és a friss salátalevélből és rámerjük a forró levest. Nem kell félni hogy nyers marad a saláta, mert a forró levestől finoman megszuttyad))), így nem lesz mosogatórongy állaga, ami olyankor van, ha belefőzzük a salátaleveleket. Ha nem elég savanykás ,lehet belefacsarni a citrom levéből pár cseppet.

6 megjegyzés:

  1. Merész recept!

    Milyen íze van körülbelül? Nagyon gondolkodom, hogy kipróbáljam-e, de Férfim nagyon finnyás. Általában ez ilyen "családi kedvenc" leves?

    Nagyon bizarul hangzik, azért a sok buta kérdés.. :)

    VálaszTörlés
  2. pipim...nagyon finom, azóta már többször főztem

    VálaszTörlés