Joghurtos padlizsánkrém
Kinézetre elég bizarr lett, legalábbis nekem)))), de az íze nagyon finom .
Hozzávalók: 2 db padlizsán, 2 dl joghurt, fél kaliforniai paprika, só, bors, 1 lime leve, petrezselyemzöld vagy korianderzöld, a sütéshez olívaolaj
Elkészítése: a félbevágott padlizsánokat, amiknek levágtuk a végeit, megöntözzük olívaolajjal, majd jénaiba helyezzük és megsütjük. Közben a joghurtot sűrű lyukú szűrőbe öntjük és lecsöpögtetjük. A megsült padlizsánok húsát kikaparjuk a héjukból, összetörjük , ízesítjük sóval, borssal, hozzákeverjük a felaprított paprikát, a joghurtot, a lime levét és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Pár csepp olívát keverünk hozzá.
Pirítóssal nagyon finom.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésMindegyik összetevőt szeretem :):)
VálaszTörlésKi kell próbálni. :)
Hahó. :)
VálaszTörlésNekem még az életben nem sikerült finom padlizsánt csinálni, pedig állandóan ott kelletik magukat a szebbnél szebb padlizsánok a boltban. Utoljára tegnap kerestem valami receptet, talán még emlékszem a magyar nevére: tojásgyümölcs és ööö...még valami.
Még itt a könyv: törökparadicsom.
Majd megírom, hogy sikerált. És még azt is, hogy ezen kivül mit szoktam elrontani - legyen valami hasznom belőled. :) (csak vicc)
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésszerintem semmit))))
VálaszTörlésnem is bizarr, úgy néz ki, mint a tojásrántotta :))
VálaszTörlésMálnácska, jó ötlet a padlizsánkrém, éppen a hűtőmben hever egy nagy darab, ma még lesz belőle ilyen finomság.
VálaszTörlésnos...a színe nem valami guszta, de nagyon finom volt, szertintem tejföllel is jó
VálaszTörlés