2010. június 6., vasárnap

Sztifádó

Sztifádó (görög marharagu)

Hozzávalók: 0,6 kg marhahús, olaj, 2 ek. par.püré, egy marék mazsola, 2 rúd fahéj, 1 narancs reszelt héja, pár szem szegfűbors és szegfűszeg, 1 hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 babér, vegeta, egy nagy marék ecetes gyöngyhagyma

Elkészítése: a húst, a hagymát, a fokhagymát felaprítjuk és rátesszük az olajra, kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel.. Utána dobjuk az összes hozzávalót és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Finom, sűrű szaftja lesz.


5 megjegyzés:

  1. Nem emlékszem, hgoy mibe tettem szegfűszeget utoljára, de akkor nagyon elment a bátorságom, hogy még egyszer hozzányúljak, hacsak nem valami édesség a cél...
    Milyen lehet?

    VálaszTörlés
  2. Ezt még _mindig_ nem próbáltam ki!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nefi... a szegfűszeg nem édes, így bármihez jó

    VálaszTörlés
  4. Csibém, pedig már itt lenne az ideje)))

    VálaszTörlés
  5. Remek, az étel, és a blog kinézete is egész kellemes. Köszönöm, hogy értesítettél a dologról, maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés