Hozzávalók: 0,6 kg marhahús, olaj, 2 ek. par.püré, egy marék mazsola, 2 rúd fahéj, 1 narancs reszelt héja, pár szem szegfűbors és szegfűszeg, 1 hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 babér, vegeta, egy nagy marék ecetes gyöngyhagyma
Elkészítése: a húst, a hagymát, a fokhagymát felaprítjuk és rátesszük az olajra, kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel.. Utána dobjuk az összes hozzávalót és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Finom, sűrű szaftja lesz.
Nem emlékszem, hgoy mibe tettem szegfűszeget utoljára, de akkor nagyon elment a bátorságom, hogy még egyszer hozzányúljak, hacsak nem valami édesség a cél...
VálaszTörlésMilyen lehet?
Ezt még _mindig_ nem próbáltam ki!!!!!
VálaszTörlésNefi... a szegfűszeg nem édes, így bármihez jó
VálaszTörlésCsibém, pedig már itt lenne az ideje)))
VálaszTörlésRemek, az étel, és a blog kinézete is egész kellemes. Köszönöm, hogy értesítettél a dologról, maradok 10-telettel NEDUDDGI
VálaszTörlés