2017. november 17., péntek

Édesburgonya krémleves



Hozzávalók: 2 evőkanál vaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 nagyobb édesburgonya, 1 közepes burgonya, himalája só, bors, 1 kávéskanál Tex-Mex fűszerkeverék , 2 dl főzőtejszín, pattogatott kukorica

Elkészítése: a vajat egy forró lábosba dobjuk és üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát. Majd rádobjuk a felkockázott kétféle burgonyát, átkeverjük és felöntjük kb. másfél liter vízzel (vagy alaplével). Addig főzzük, míg a burgonyák meg nem puhulnak. Közben ízesítjük a sóval, a Tex-Mex keverékkel, és a borssal. 
Aztán hozzáöntjük a főzőtejszínt és botmixerrel pürésítjük.
Popcornnal tálaljuk . 


6 megjegyzés:

  1. ezt is megkóstolnám :)))))

    VálaszTörlés
  2. Én épp sütőtököt tervezek főzni :) De jó ötlet a popcorn! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez igazán érdekes recept, soha nem hallottam még a popcorn feltétről. :)
    Viszont egész frissen kell beletenni, mert ha meglágyul akkor már nem is ízlik. A pirított zsemlekockákat helyettesíti?
    Bár régi keltezésű a recepted, és jócskán késtem, de itt kívánok boldog karácsonyt neked!

    VálaszTörlés
  4. Pirított zsemlélockával is finom, így pattogatott kukoricával kicsit különlegesebb.

    Én is kívánok neked kellemes ünnepeket, békés karácsonyt.

    VálaszTörlés