2014. július 14., hétfő
Görög spagetti
Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 3 evőkanál szőlőmagolaj, 50 dkg darált marha vagy sertéshús, 2 db babérlevél, 1 mokkáskanál oregánó,1 csipet őrölt fahéj és szegfűszeg, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, őrölt bors, himalája só, 1 konzervparadicsom (darabolt), de használhatunk friss paradicsomot is, a tálaláshoz reszelt sajt
Elkészítése: serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, dinszteljük. Majd hozzáadjuk a darált húst , tovább pirítjuk és ízesítjük a babérral, oregánóval, fahéjjal, szegfűszeggel. Sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük a zúzott fokhagymát. Amikor a hús átsült belekeverjük az aprított paradicsomot, összepirítjuk. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és összekeverjük a húsos raguval. Reszelt sajttal tálaljuk, aki szereti szórhat rá pár szem olajbogyót is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ez is fini lehet, valami hasonlót szoktam én is gyártani, de így is ki fogom próbálni :)))
VálaszTörléste mit szoktál készíteni?
Törlésérdekes ízvilág lehet, de feltétlenül ki kell próbálnom! :) én fahéjjal még soha nem csináltam, de a többi hozzávalóval már igen.:)
VálaszTörlésegyszer prószáld ki, Cukitól kezdve mindenkinek nagyon ízlett ))))
Törlés