2014. július 25., péntek

Mediterrán csirke


Hozzávalók: 1 egész csirke, 2 db citrom, 1-1 kaliforniai paprika (sárga, piros), 1 póréhagyma, 3 ág rozmaring, 2 db sárgarépa, pár szem koktélparadicsom, 10 dkg magozott fekete olajbogyó, himalája só, 3 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítése: a  megtisztított zöldségeket és az egyik citromot feldaraboljuk ill. cikkekre vágjuk. Sózzuk és egy kiolajozott jénaiba tesszük az olajbogyóval együtt. Ráültetjük a besózott csirkét, aminek a hasába beletesszük a másik citromot (félbevágva) és a rozmaring ágakat. Lefóliázzuk és előmelegített sütőben a csirke puhulásáig sütjük, majd levéve a fóliát megpirítjuk a bőrét. A zöldségeket köretként tálaljuk a mediterrán sült mellé. Könnyű nyári étel.



3 megjegyzés: