Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 20 dkg erdei gomba keverék, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor citromfű, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér,1 darabka zeller, 30 dkg burgonya, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. szőlőmagolaj, őrölt pirospaprika, 1 kk. őrölt kömény, só, bors
Elkészítése: a marhalábszárat, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a citromfüvet, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban olajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a zöldpaprikát, a héjától megtisztított paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a gombát. Zsírjára pörköljük, meghintjük pirospaprikával és 1 dl vízzel felöntjük. Köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadékpótlással a húst félpuhára főzzük, azaz egy finom pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek, majd felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk és lassú lángon tovább főzzük. Forrón tálaljuk.
Fásy Ádám receptje
nagyon guszta, ide vele :)))))
VálaszTörlésisteni még az illata is ))))
TörlésDe nagyon jól néz ki! Nagyon finom lehet !
VálaszTörlésnagyon finom volt, bátran merem ajánlani elkészítésre...
Törlésó anyám......nagyon finom lehet ...
VálaszTörlésbabám, egyszer prószáld ki, érdemes
Törlés