2013. október 14., hétfő

Szűzpecsenye jóasszony módra, sajtmártással


Hozzávalók: 70 dkg szűzpecsenye, szőlőmagolaj, himalája só, őrőlt bors, 10 dkg bacon, 15 dkg gyöngyhagyma (én savanyítottat használtam), 20 dkg gomba, 1,2 kg  burgonya

Elkészítése a felszeletelt (lehártyázott) szűzpecsenyét gyengéden kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és forró olajon hirtelen kisütjük. Közben meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát, hőálló tálba tesszük, picit megsózzuk, olajozzuk és megsütjük. Amíg a burgonya sül elkészítjük a jóasszony ragut.
A felkockázott bacont serpenyőben kissé kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a gyöngyhagymát és a szeletekre vágott gombát.Sóval ízesítjük, őrölt borssal fűszerezzük és erős tűzön lepirítjuk, majd hozzákeverjük az időközben megsült kockaburgonyához.
Tálaláskor a szűzpecsenyére sajtmártást öntöttem.


16 megjegyzés:

  1. Múltkor itt kapirgáltam a bejáratot, hiába:) kellett volna egy recepted.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! Még nem ettem ilyet, de tudott valamit ez a "jóasszony" mert igen jól össze van válogatva a finomság:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon finom így a krumpli , néha kell egy kis változatosság )))

      Törlés
  3. Ha hisztizel is, de ne zárj be, mert én is szoktam receptekért jönni :):)
    Pont úgy jártam mint gondaanyu:(
    Ez a recepted is nagyon ígéretesnek tűnik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, végül is nem a blogomra kéne haragudnom a nyomorodott helyett ...

      Törlés
  4. Hmm- Jóasszony, ha maradt egy kicsi, ne sajnálja tőlem :)

    VálaszTörlés
  5. már megint éhes vagyok :))))))

    VálaszTörlés