2013. október 14., hétfő
Szűzpecsenye jóasszony módra, sajtmártással
Hozzávalók: 70 dkg szűzpecsenye, szőlőmagolaj, himalája só, őrőlt bors, 10 dkg bacon, 15 dkg gyöngyhagyma (én savanyítottat használtam), 20 dkg gomba, 1,2 kg burgonya
Elkészítése a felszeletelt (lehártyázott) szűzpecsenyét gyengéden kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és forró olajon hirtelen kisütjük. Közben meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát, hőálló tálba tesszük, picit megsózzuk, olajozzuk és megsütjük. Amíg a burgonya sül elkészítjük a jóasszony ragut.
A felkockázott bacont serpenyőben kissé kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a gyöngyhagymát és a szeletekre vágott gombát.Sóval ízesítjük, őrölt borssal fűszerezzük és erős tűzön lepirítjuk, majd hozzákeverjük az időközben megsült kockaburgonyához.
Tálaláskor a szűzpecsenyére sajtmártást öntöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Múltkor itt kapirgáltam a bejáratot, hiába:) kellett volna egy recepted.
VálaszTörlésnémi hiszti volt részemről, elmúlt )))
TörlésNagyon finom lehet! Még nem ettem ilyet, de tudott valamit ez a "jóasszony" mert igen jól össze van válogatva a finomság:)
VálaszTörlésnagyon finom így a krumpli , néha kell egy kis változatosság )))
TörlésHa hisztizel is, de ne zárj be, mert én is szoktam receptekért jönni :):)
VálaszTörlésPont úgy jártam mint gondaanyu:(
Ez a recepted is nagyon ígéretesnek tűnik :)
ja, végül is nem a blogomra kéne haragudnom a nyomorodott helyett ...
TörlésEz nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésisteni)))
TörlésHmm- Jóasszony, ha maradt egy kicsi, ne sajnálja tőlem :)
VálaszTörlésnem sajnálnám ))))....
Törlésmár megint éhes vagyok :))))))
VálaszTörlésne mááááááááááá...)))
Törlésköszi ♥♥♥
VálaszTörlésszivi))), ugyan mostanra okafogyottá vált)))
Törlés:)
VálaszTörléspuszedli))))
Törlés