2013. április 16., kedd

Ragacsos citromos csirke


Hozzávalók: 6 db csirke alsó comb, himalája só, őrölt fekete bors, 3-4 ek. szőlőmagolaj, 1 fej fokhagyma széltében kettévágva, pár levél friss bazsalikom, 2 evőkanál málnás balzsamecet, 2 ek. sötét szójaszósz, 3 ek. juharszirup, 1 citrom vékonyan felszeletelve

Elkészítése: a csirkecombokat sózzuk-borsozzuk. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat. A csirkecombokat süssük aranybarnára a bazsalikommal és a fokhagymával nagy lángon, oldalanként 2-3 percig. Öntsük rá a málnás balzsamecetet, forraljuk be a folyadékot a felére. Locsoljuk rá a szójaszószt és a juharszirupot, rázzuk meg a serpenyőt, hogy az összetevők elkeveredjenek. Öntsünk rá egy jókora löttyintésnyi forró vizet és tegyük bele a citromszeleteket. Hagyjuk bugyogva főni, amíg szirupos állagúra nem sűrűsödik.  A csirkét tegyük tányérra, kanalazzuk rá a szirupot és szórjuk meg ízlés szerint bazsalikommal.


4 megjegyzés: