2013. április 22., hétfő

Édes-savanyú kenyérsaláta


Hozzávalók: 1 fej hagyma szeletekre vágva, 1 db sárga és 1 db piros kaliforniai paprika szintén felcsíkozva, 1 db cukkini és 1 db padlizsán felszeletelve, 4-5 db ajóka gyűrű, 1 db paradicsom felkockázva, 1 csipet himalája só, 2 ek. szőlőmagolaj, 1 ek. nyírfacukor, 2 ek. rizsecet vagy sima ecet, 4 szelet gluténmentes kenyér megpirítva, 1 csipet bazsalikom, 1 fél citrom reszelt héja

Elkészítése: a felhevített olajra dobjuk a hagymát , a kétféle paprikát, a paradicsomot, a cukkinit, a padlizsánt és az ajóka gyűrűket . Sóval és bazsalikommal ízesítjük a zöldséges keveréket és összepirítjuk. Ekkor szórjuk a zöldségekre a nyírfacukrot és az ecetet, és addig pároljuk , amíg sziruposra nem sűrűsödik a leve.
A megpirított és darabokra tört kenyérre halmozzuk a keveréket, valamint megszórjuk reszelt citromhéjjal.


9 megjegyzés:

  1. ajóka nélkül jöhet :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. úgy szétmegy benne, hogy észre sem venni

      Törlés
  2. ez jöhet! :):):):) nem maradt? *ártatlanul néz*

    VálaszTörlés
  3. Ez meg a spórolós kategória, ha a megmaradt szikkadt kenyérből készül:):) Lazac figyelmébe:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaja, szikkadt kenyér és a hűtőben hümmedező zöldségek felhasználása)))

      Törlés
  4. Ez finom lehet, nekem is jöhetne.

    VálaszTörlés