2013. február 7., csütörtök

Juharsziruppal sült zöldségek


Hozzávalók: 1 db édesburgonya, 1 db nagyobbacska sárgarépa, 1 db fehér répa, 1 szál póré, 1 nagyobb cékla, pár szem kelbimbó, 1 db paradicsom, 1 db kápia paprika, fél zeller, 2 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt bors, 2 evőkanál juharszirup, fél citrom

Elkészítése: a zöldségeket meghámozzuk és felszeleteljük ill. felkockázzuk, majd egy jénai tálba tesszük. A zöldségeket megöntözzük az olajjal és a juharsziruppal, majd megsózzuk enyhén és megborsozzuk. A zöldségek puhulásáig sütjük, majd tálaláskor csavarjunk rá a citrom levéből. Kitűnő köret sült húsok mellé és önálló fogásként is.


A felaprított zöldségek sütésre várva.

A juharszirup.

6 megjegyzés:

  1. ez isteni lehet :) a juharszirupot imádom, édesburgonyát viszont még sose ettem, de jó lehet az is :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan, mint a sütőtök, az állaga is és az íze is:
      http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/edesburgonya_nem_az_aminek_latszik/20090527154346

      Törlés
  2. Így ahogy van a képeken, nyersen és sülve, nagyon finom :) és gyönyörű, jót tett a szememnek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, én a céklát is szeretem nyersen, egyedül a kelbimbót nem bírom úgy megenni)))

      Törlés
  3. Hol tudok ilyen juharszirupot beszerezni, mert ez tetszik ez az étek és meglóbálnám
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én az interszpárban vettem, de tudtommal kapható a Herbaházban és a Mediline-ban is, lehet, hogy ott olcsóbbak

      Törlés