2013. február 2., szombat

Ragacsos sertéshús áfonyával



Hozzávalók: 1 ek. rizsliszt, 50 dkg sertésszűzpecsenye felszeletelve, 2 ek. szőlőmagolaj,  2 fej lila hagyma cikkekre vágva, 4 dl szárnyas alaplé, 4 ek. vörösáfonya mártás, 1 ek. méz, só, őrölt bors

Elkészítése: fűszerezzük meg a lisztet sóval borssal és hempergessük meg benne a szűzérméket. Forrósítsuk meg az olajat egy serpenyőben és süssük a húst oldalanként 3-4 percig, amíg átsül. Vegyük ki és tegyük félre. A serpenyőben a visszamaradt zsiradékon süssük 5-8 percig a hagymacikkeket. Öntsük fel a levessel, keverjük bele a vörösáfonya mártást és a mézet. Kis lángon főzzük 10 percig, majd tegyük vissz a húst és melegítsük össze.

recept: GoodFood magazin 2013. januári száma

4 megjegyzés:

  1. De szívesen vállalnám hogy ragacsos legyen a kezem ettől a finomságtól !:-)) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm Éva, szerintem érdemes kipróbálni

      Törlés
  2. isteni lehet, ez is ki lesz próbálva :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyszerűsítettem a dolgot, áfonya öntetet vettem, üvegest, abban vannak gyümölkcsdarabok is

      Törlés