2013. február 7., csütörtök
Juharsziruppal sült zöldségek
Hozzávalók: 1 db édesburgonya, 1 db nagyobbacska sárgarépa, 1 db fehér répa, 1 szál póré, 1 nagyobb cékla, pár szem kelbimbó, 1 db paradicsom, 1 db kápia paprika, fél zeller, 2 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt bors, 2 evőkanál juharszirup, fél citrom
Elkészítése: a zöldségeket meghámozzuk és felszeleteljük ill. felkockázzuk, majd egy jénai tálba tesszük. A zöldségeket megöntözzük az olajjal és a juharsziruppal, majd megsózzuk enyhén és megborsozzuk. A zöldségek puhulásáig sütjük, majd tálaláskor csavarjunk rá a citrom levéből. Kitűnő köret sült húsok mellé és önálló fogásként is.
A felaprított zöldségek sütésre várva.
A juharszirup.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
ez isteni lehet :) a juharszirupot imádom, édesburgonyát viszont még sose ettem, de jó lehet az is :))
VálaszTörlésolyan, mint a sütőtök, az állaga is és az íze is:
Törléshttp://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/edesburgonya_nem_az_aminek_latszik/20090527154346
Így ahogy van a képeken, nyersen és sülve, nagyon finom :) és gyönyörű, jót tett a szememnek!
VálaszTörlésköszönöm, én a céklát is szeretem nyersen, egyedül a kelbimbót nem bírom úgy megenni)))
TörlésHol tudok ilyen juharszirupot beszerezni, mert ez tetszik ez az étek és meglóbálnám
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
én az interszpárban vettem, de tudtommal kapható a Herbaházban és a Mediline-ban is, lehet, hogy ott olcsóbbak
Törlés