2013. február 28., csütörtök

Hercegleves



Hozzávalók: 20 dkg gomba, 2 szál rozmaring, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 dl főzőtejszín, só, bors, 8 tojás, 4 db babérlevél, 1 kanál ecet

Elkészítése: a rozmaringot apróra vágjuk. Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztet, beleszórjuk a rozmaringot, átforgatjuk.  Rádobjuk a megmosott, apró kockára vágott gombát, elkeverjük.  Felengedjük a tejszínnel és fél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük.

Vidék Íze, 2012. április

6 megjegyzés:

  1. Különlegesen finom lehet, nagyon guszta! Külön megfőzöd a tojást és úgy teszed bele?

    VálaszTörlés
  2. Ez a leveske igen rendben van, de mér kell bele 8 tojás? :)
    maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki ez a leves hallod! Most ettem vacsit, de megint tudnék .:):):)

    VálaszTörlés