Hozzávalók: 20 dkg gomba, 2 szál rozmaring, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 dl főzőtejszín, só, bors, 8 tojás, 4 db babérlevél, 1 kanál ecet
Elkészítése: a rozmaringot apróra vágjuk. Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztet, beleszórjuk a rozmaringot, átforgatjuk. Rádobjuk a megmosott, apró kockára vágott gombát, elkeverjük. Felengedjük a tejszínnel és fél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük.
Vidék Íze, 2012. április
Különlegesen finom lehet, nagyon guszta! Külön megfőzöd a tojást és úgy teszed bele?
VálaszTörléskülön, buggyantott tojáként
TörlésEz a leveske igen rendben van, de mér kell bele 8 tojás? :)
VálaszTörlésmaradok 10-telettel NEDUDDGI
igaz, akkor annyit teszel bele amennyit megeszel)))
TörlésNagyon jól néz ki ez a leves hallod! Most ettem vacsit, de megint tudnék .:):):)
VálaszTörlésnem egy bonyolult leves, hamar elkészül
Törlés