2012. november 10., szombat

Libamáj...pincurt másképpen


Hozzávalók: 1 libamáj (esetemben 80 dkg), só, őrölt fehér bors, 1 kisebb hagyma, 2 evőkanál libazsír, 1 db alma, 2 db mandarin, 1,5 dl tokaji aszú, rózsabors

Elkészítése: a tejben kiáztatott és nagyobb ereitől megfosztott libamájat sózom, borsozom és rácsavarom a két mandarin levét, majd a kizsírozott jénaiba teszem. Beleaprítom a megtisztított almát , hagymát, rászórom a rózsaborsot és ráöntöm a tokaji aszút. Kb. 15 percig sütöm a sötőben, ekkor *tűpróbázom* és ha még nyersecske a közepe, akkor tovább sütöm.
(én nem teszek alá, és több zsírt  mert a májból így is rengeteg kisül)


A sütésre előkészített máj.


A készre sült máj.

12 megjegyzés:

  1. Ebből MOST azonnal adnod kell!!! :):):)

    VálaszTörlés
  2. Szinte érzem az orromban a finom illatát! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. hát ez nem volt szép tőled... :))
    de úgy kell nekem, minek jövök ide éhesen? :P

    VálaszTörlés
  4. Ez gyönyörű!!! Bár én nem eszem, de a Férfiaknak készítek, zsírban...
    Így is elkészítem, nagyon tetszik és mennyi zsír kisült, elképesztő...
    Köszönöm a receptet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rengeteg zsírja volt, én azért is nem teszek a sütés több zsiradékot a libamáj alá

      Törlés
  5. Ez izgatás. Baromi jól néz ki. Ezt meg kell lóbálnom. Felvettem a táncrendembe :)
    maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  6. A "pincur" úgy érzem itt egy jó nagy lépték, merthogy nagyon-nagyon más és nagyon-nagyon finoman néz ki! Csak szuperlatívuszokban tudnék fogalmazni....)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, némi variációt nem árt néha kipróbálni, ez be is vált, legközelebb is így készítem , hacsak nem találok addig valami izgalmasabb receptet)))

      Törlés