2012. november 15., csütörtök

Dödölle


Hozzávalók: 8 db burgonya, 30 dkg liszt, só, 20 dkg szalonna, 2 fej hagyma, 3 dl tejföl, 10 dkg juhtúró

Elkészítése:  krumplit meghámozva, felkockázva annyi sós vízben főzzük, ami éppen ellepi. Fontos, hogy ne legyen túl sok a víz. Amíg a krumpli fő, a felkockázott szalonna zsírján pirítjuk a szintén kockára vágott hagymát. Amikor megfőtt a krumpli, botmixerrel összeturmixoljuk és takarék lángon, állandó keverés közben addig keverünk lisztet hozzá, míg a massza össze nem áll.  Kis gyakorlatot igényel az ügy, hogy se túl kemény ne legyen a massza, se túl ragacsos. A hagymás zsírral kikenünk egy tepsit és a hagymás zsírba mártogatott kanállal a tepsibe szaggatjuk a liszttel kevert krumplimasszát. Rétegenként meglocsoljuk a hagymás szalonnazsírral. Sütőben átsütjük. Tejföllel tálaljuk. Én  morzsoltam a tetejére juhtúrót is.

A recept a NoSalty oldalán található.




12 megjegyzés:

  1. hogy én ezt mennyire imádom, amikor az Őrségben vagyunk! :):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csináltam már itthon is párszor, de nekem valahogy ott ízlik, mint ahogy a sztrapacska is az északi részeken.:)lehet azért, mert nem nekem kell vele bajlódnom? :D:D:D

      Törlés
    2. a szomszéd fűje mindig zöldebb ill. dödölléje)))

      Törlés
  2. jó kis diétás kaja, minden ilyesmitől el lettem tiltva :(
    (de attól még a nyálam csorog) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor talán egy pohár hidegvíz dödölle helyett???)))

      Törlés
  3. Hűű. de jól néz ki, tavaly ez volt karácsonyra, mert a párom éépen dödölle mániában szenvedett, egy csomót kellett csinálni, de nem sikerült ilyen jól!!

    VálaszTörlés
  4. De jól néz ki, még sosem ettem és nem is készítettem. Na, itt az ideje ezen változtatni! :)

    VálaszTörlés
  5. Éliás, Tóbiás egy tál dödölle :)

    VálaszTörlés