2012. október 23., kedd

Gombócleves


Hozzávalók: 40 dkg burgonya (tisztított), 1 fej hagyma (felaprítva), só, vegeta, őrölt bors, zeller- és petrezselyemzöldje, kb. 5 evőkanál rizsliszt, 1 tojás, pirospaprika, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 1 db paradicsom és paprika (felkockázva)

Elkészítése: a gombóchoz feltesszük az összekockázott burgonyát sós vízben főni.. Ha megpuhult, leszűrjük és félretesszük a levét. A krumplit kihűtjük, majd összetörjük és a liszttel, tojással , sóval összegyúrjuk. Tetszés szerinti méretű gombócokat göngörgetünk belőlük ( a tapasztalatom az, hogy az első gombócok kisebbek és a vége felé egyre nagyobbak lesznek)) ).
Majd a felhevített olajon megpároljuk a hagymát,a paprikát és a paradicsomot. Meghintjük egy evőkanálnyi rizsliszttel és a fűszerpaprikával, majd felöntjük kb. 5 dl vízzel, fűszerezzük vegetával, borssal, beleszórjuk a felaprított zellerzöldet. Hozzáöntjük a burgonya főzőlevét , hagyjuk, hogy gyöngyözve forrjon, és ekkor belefőzzük a gombócokat. Amikor azok feljönnek a leves tetejére, akkor van kész az ételünk. Tálaláskor megszórjuk frissen felaprított petrezselyemzölddel.



10 megjegyzés:

  1. Most jöttem meg egy egész napos evezésből és baromi éhes vagyok. :):):):) adsz?

    VálaszTörlés
  2. Jujj de nagyon gusztusos! Mentem is gyorsan! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érdemes kipróbálni, egyszerű és nagyon finom

      Törlés
    2. Képzeld, megfőztem ma ebédre és nagyon jól sikerült!! Mindenkinek ízlett és ez nagy szó nálunk, a gyerekek csak úgy kanalazták! :) Annyit változtattam, hogy nekem még egy kis íz hiányzott (lehet hogy nem fűszereztem meg eléggé) és egy fél gulyásleves-kockát beledobtam amivel rögtön helyre állt az egész-legalább is számomra. Köszi!!!

      Törlés
    3. de jó))), örülök, hogy ízlett)))

      Törlés