2012. október 10., szerda

Gyöngybabos kacsacomb


Hozzávalók: 3 db kacsacomb, 2 db fehér gyöngybab konzerv (akinek van kedve , az főzheti is szárazbabból) , 1 fej hagyma, fél fej fokhagyma, himalája só, rózsabors, 2 db paradicsom, 15 dkg kockázott bacon, 1 evőkanál szőlőmagolaj, kakukkfű vagy rozmaring

Elkészítése: a kacsacombokat feltesszük főni (én kuktába) az összedarabolt hagymával és a héjában hagyott fokhagymával együtt. Ízesítjük sóval és rózsaborssal. Puhára főzzük. Közben egy serpenyőbe olajat öntünk. Megpirítjuk benne a felkockázott bacont, majd rádobjuk a feldarabolt , héjától megfosztott paradicsomot,  kakukkfüvet és pár percig együtt dinszteljük őket. Majd beletesszük a lecsöpögtetett babot (ha kevés levet engedett a paradicsom , akkor nyugodtan ráönthetjük a bab levét is), összeforraljuk. Ha nem elég sós a bacontől, akkor után ízesítjük. Egy jénai tálba terítjük a babos egyveleget, ráfektetjük a megfőtt kacsacombokat, sütőbe tesszük és megpirítjuk a húst. Tálaláskor szórhatunk rá reszelt parmezánt.



6 megjegyzés:

  1. Ezt a kaját már MOST imádom, feltétlenül meg fogom csinálni!

    VálaszTörlés
  2. nyami :) csicseriborsóval is finom lenne biztos :) ki lesz próbálva :)))

    VálaszTörlés
  3. Ez finom lehetett, szeretjük a babot is és a kacsát is. Jó párosítás,de a sült kacsához nagyon finom még a birsalmakompót is.

    VálaszTörlés