2018. július 7., szombat

Rántott kovászos uborka


Hozzávalók: 3 db kovászos uborka, vagy bármennyi..2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítése: az uborkát szeletekre vágjuk, az ismert módon bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük :))).

10 megjegyzés:

  1. :o fura ötlet :) de nem lehet rossz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majonézbe mártogatták...hamar elfogyott.

      Törlés
  2. Nagyon jó, most érik az ablakban az uborka kipróbálom!

    VálaszTörlés
  3. Nem nagyon értem, miért kell kirántani a finom kovászost, de most már határtalan a gasztró élvezet. :)
    Egyébként a kovászolással hasznos emésztő baktériumok keletkeznek, és a sütéssel mindezt elpusztítják, úgyhogy én nem készítenék ilyet az biztos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazából a koviubinak a levét szeretem,leszűröm amikor kész az uborka, üvegbe teszem, be a hűtőbe...és elkortyolgatom ))).
      Egyébként meglepően jó volt a rántott uborka. Egy próbát mindenképp megér.

      Törlés
  4. Ma kiprósza :) Szereztem ubit a húgomtól :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglepően finom volt. :):) legközelebb is elkövetem :)

      Törlés
  5. Na, hogy én ezt novemberben fedeztem fel.... 😀

    VálaszTörlés