2017. október 18., szerda

Halászlé



Hozzávalók: 1kg halaprólék (fej, farok, lefejtett gerinc), 6 szelet ponty, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dkg pirospaprika, 5 dkg paprikakrém, himalája só

Elkészítése: öntsünk 2 liter vizet egy fazékba és tegyük bele a halaprólékot, a karikára vágott hagymát, paradicsomot, paprikát. Sózzuk meg, majd miután felforrt, tegyük hozzá a paprikakrémet és szórjuk bele a pirospaprikát is. Főzzük kb. egy óra hosszat lassú tűzön, majd szűrjük le egy nagy lyukú tésztaszűrővel egy másik lábosba és óvatosan passzírozzuk át. Tegyük bele a halszeleteket és ha van, akkor a halbelsőséget és lassú tűzön főzzük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése