2017. augusztus 28., hétfő
Görög citromleves
Hozzávalók: 1 l húsalaplé (maradék leszűrt húslevesből, vagy kockából), 1 citrom leve és lereszelt héja, őrölt fehér bors, 2 tojás sárgája, 1 bő marék rizs
Elkészítése: a húslevest felmelegítjük és belefőzzük a rizst. Ha már a rizs jó puha, a tojássárgákat habosra keverjük a citromlével és lereszelt héjjal, megborsozzuk, és a meleg, de már nem rotyogó leveshez öntjük és alaposan összekeverjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon különleges a citromtól, engem érdekel, és szeretem is a krémleveseket. Esetleg a húsosabb igényeket külön lehet teljesíteni, ha kérnek bele.
VálaszTörlésNeked biztos van otthon termett citromod. :)
Sajna a citromfám kipusztult, de a vérnarancsom most növeszti a termését.
TörlésOlvastam ennek a levesnek a húsos változatát is, de én most anélkül készítettem el 😃.
Ez biztosan nagyon finom lehetett.
VálaszTörlésHidegen még jobb volt.
Törlés