2017. május 4., csütörtök

Változnak az idők.

És valóban. Változnak az idők,az ízlésem és én is.
Ma a "face" oldalam feldobott egy négy évvel ezelőtti receptet, amiben az idényzöldség, a spárga szerepel hollandi mártással. Nos, az évek folyamán sem sikerült megkedvelnem a spárgát. Sem a zöldet, sem a fehéret. Sem mártással, sem sütve, sem baconbe tekerve, se krémlevesnek. Nem jön be, és már nem is erőltetem. Talán hozzájárul ehhez az is, hogy a zöld spárga alapos mosása, tisztítása ellenére is homokos, csikorgós érzetű volt egy általam főzött levesben.
Aztán nem sikerült megkedvelnem a fenyőmagot sem. Nekem átható szappaníze van. Habár a sógornőm egyszer azt mondta, az a baj, hogy olcsó fenyőmagot veszek, azért kellemetlen az íze. Vettem drágát...az sem jött össze.
Nem szeretem, sőt egyenesen utálom a rozmaring ízét, aromáját. Tőlem mondhatják, hogy a bárány és a rozmaring házassága az égben köttetett, én akkor is rozmaring nélkül készítettem a húsvéti báránycombot.


És itt van a parmezán...ölni tudnék ha megérzem a szagát, ami nekem a macskák jelölő váladékát idézi. (ebből is vettem már olcsóbbat és méregdrágát is) Meggyőződésem , hogy egy jó milánói- vagy bolognai ragut el lehet vele rontani. Pedig egyáltalán nem ódzkodom az úgynevezett büdös sajtoktól. Kedvencem a pálpusztai és a kvárgli ))).


Így változtam az idők folyamán ))).

5 megjegyzés:

  1. Juj, én mindegyiket szeretem, amit Te nem, de megértem, ha valamit nem szeretsz. Pl én még a mai napig is éppen hogy eszem a babot, valahogy nem tudok érte rajongani :) Mások meg odavannak érte, hát így van ez.:):)

    VálaszTörlés
  2. Baccus, én meg sóletet sütöttem.
    Mert azt hittem, a babot mindenki szereti 🙂.

    VálaszTörlés
  3. Málna a fenyőmagban egyetértek, a hideg is kiráz tőle, meg a szerecsendiótól és a koriandertől, meg az olajbogyóktól is. A spárgát viszont szeretem, pedig igaz, hogy semmi íze, ill. leginkább fűíze van. A sajtokkal semmi bajom, én is nagy pálpusztai rajongó-kedvelő vagyok, de szeretem a parmezánt is, bár nem állítom, hogy túl sűrűn használnám, a jó öreg trappistát bezzeg sokkal többet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tényleg, most, hogy mondod... a koriandert sem sikerült megszeretnem, pedig mennyire örültem, hogy kapható a helybéli zöliben)))...
      a trappistát és a vörös cheddart használom reszelt sajtkén,könnyen olvadnak és jó az ízük )))...

      Törlés
  4. Anikó, talán kóstoltad már a füvet, hogy összehasonlítod a spárgával? Én sem szeretem a spárgát, a fenyőmagot, a rozmaringot, a parmezánt. Ahány ember és konyha annyi ízlés én ezen nem csodálkozom.

    VálaszTörlés