2016. január 11., hétfő

Tojáspörkölt


Valamelyik nap egyik gasztrobloggernél láttam meg a tojáspörköltet, sajna nem emlékszem, hogy kinél. Ő kolbászosan készítette el az ételt.
Akkor jutott eszembe, hogy gyerekkoromban mennyire szerettem a tojáspörköltet. Anyukám mesterien készítette. Nálunk ma feltétként volt, tökfőzelék mellé.

Hozzávalók: 8 db tojás, 1 nagy fej hagyma, két evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt fehér bors, fűszerpaprika, 1 kávéskanál paradicsompüré és ugyanennyi pirosarany (Anyunál maga darálta sózott paprika volt "vitapricc" ))) )

Elkészítése: feltesszük főni a tojásokat. Közben az olajon megpirítjuk a hagymát, felengedjük egy kevés vízzel és puhára főzzük. Eztán kerül bele a fűszerpaprika, só, bors, par.püré, és a pirosarany. Majd beletesszük a meghámozott, cikkere vágott tojást és összefőzzük. (lehet tejfölösen is készíteni)



6 megjegyzés:

  1. imádom :D nálunk is rendszeresen előfordult, visszavittél a gyerekkoromba :))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. anno nagyon szerettem))),tényleg, tisztára a gyerekkorom)))

      Törlés
  2. nagyon gusztán tudsz tálalni :):) Az ember megkívánja azonnal :)

    VálaszTörlés
  3. Még soha nem ettem, soha nem készítettem, csak tervezem :-)
    Nagyon jól néz ki a tiéd:-)
    Eddig csak zöldborsó és zöldbabpörköltet főztem, azok nagyon ízlettek, gondolom a tojással is így lesz :-)

    VálaszTörlés