2016. január 11., hétfő

Paella


Hozzávalók: 10 dkg kagylóhús (mélyhűtött), 10 dkg apró rák (mélyhűtött), 1 db csirkemellfilé, himalája só, őrölt bors, 10 dkg paradicsom, 1 db piros húsú paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál szőlőmagolaj, 15 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg hosszú szemű rizs, 1 mokkáskanál kurkuma, fél liter húsleveslé, 1 db citrom.

Elkészítése: a kagylót és a rákot szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A csirkehúst megmossuk, lecsepegtetjük és felkockázzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A paradicsomokat megmossuk, 2 percre forrásban lévő, majd hideg vízbe merítjük, és meghámozzuk. Kettévágjuk, magjaikat eltávolítjuk, és felaprózzuk. A paprikákat leöblítjük, kicsumázzuk, magjaikat-ereiket kivágjuk, és húsukat vékony csíkokra metéljük. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk. A csirkehúst papírkendővel szárazra töröljük. Nagyobb méretű, fém fülű serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsdarabokat, és erős tűzön mindkét oldalukon megkapatjuk, majd félretesszük. A zsiradékban megfonnyasztjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a zöldborsót, a paradicsomot, és néhány percig erős tűzön forraljuk. Ezután megszórjuk kurkumával, aláöntjük a húsleveslét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Belenyomkodjuk a csirkehúst, majd letakarjuk, és a sütőben 25 percig sütjük. Közben a rákokat és a kagylókat gondosan megmossuk, lecsepegtetjük, és a rizs tetejére ültetjük. Ismét letakarjuk a serpenyőt, és további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Citromgerezdek kíséretében, azonnal forrón tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. ezt is imádom, ha a tengeri herkentyűk kimaradnak, csak csirkemell van benne :)))) az más kérdés, hogy akkor már nem paella :)))))

    VálaszTörlés
  2. Szeretem, bár életem egyik legroszabb paella-ját épp Spanyolországban ettem. Ehetetlenül sós volt, talán, hogy jobban csússzon rá a cerveza.:):)

    VálaszTörlés