2016. január 27., szerda

Spenótos tészta (lasagne)


Hozzávalók: 4o dkg fagyasztott- vagy bébispenót, 3-4 gerezd fokhagyma,  2 ek. szőlőmagolaj, himalája só,  őrölt fehér bors, 2 dl növényi alapú főzőtejszín,  2-3 evőkanál zabpehelyliszt, bármilyen tetszés szerinti tészta, nálam lasagne volt itthon , 20 dkg tetszés szerinti sajt reszelve

Elkészítése: ha nem lasagne tésztát választunk, akkor először kifőzzük lobogó, sós vízben a tésztát , majd leszűrjük. Közben elkészítjük a spenótot: a felhevített olajra rádobjuk a spenótleveleket, ízesítsük sóval, borssal és öntsük fel  kb. másfél dl vízzel.  Majd a spenótra reszeljük a fokhagymagerezdeket. Amikor a spenótlevelek megfőttek, ráöntjük a főzelékre a főzőtejszín és a zabpehelyliszt simára kevert elegyét, behabarjuk. Hagyjuk, hogy párat rottyanjon a spenótunk , és kész is.
Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat: spenót, tészta, reszelt sajt...mindaddig , amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk, hogy a tetejére sajt kerüljön. Majd készre sütjük a tésztánkat. 
Ha valaki gazdagabban szeretné tálalni, akkor készítsen besamel mártást, és süsse meg úgy a tésztát.


2 megjegyzés:

  1. nagyon szeretem az ilyen kajákat! Valami hasonlót már csináltam én is, asszem leveles tésztával, de ki fogom próbálni így is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én eleve szeretem a spenótot, így bármilyen vele készült étel jöhet )))

      Törlés