2016. január 24., vasárnap

Sertésfül ropogós bundában


Hozzávalók: 3 db sertésfül, 2 db tojás, 2 dl tej (lehet laktózmentes is), 4 evőkanál rizs- vagy zabpehelyliszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa (lehet gluténmentes is), 2 evőkanál reszelt sajt (lehet laktózmentes), szőlőmagolaj a sütéshez , himalája só, szemes bors, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése: a megtisztított füleket feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Fűszerezzük pár szem borssal, sóval, fokhagymával, babérlevéllel...és puhára főzzük.
A tojásokból, lisztből, zsemlemorzsából , tejből és a sajtból, habverő segítségével, tésztát keverünk. Egy tálba lisztet öntünk, először ebbe mártjuk a tetszés szerinti darabokra vágott fület, majd a sajtos keverékbe és a forró olajban pirosra sütjük őket.

7 megjegyzés:

  1. A múltkori Gasztroangyalban láttam, ez Bíró Lajosnál ették, már akkor megkívántam, azóta lesem mikor juhot fülhöz.:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem Bírónál láttam, ...szóval:betértem a helybéli henteshez, ahol is hegyben állt a fül, gondoltam veszek,lefagyasztom, mert amikor kocsonyát akarok csinálni, akkor sosincs... vevágtam, a fagyasztóba, aztán bambula a facén, ahol a hírfolyam feldobott egy rántott fület ))), igaz, hagyományos bundában, de én inkább ebben sütöttem
      Bíró Lajos valamék nap előttem állt az Interszpárban )))

      Törlés
  2. Megkínálhattad volna egy kis rántott füllel :):):):):) A tiéd biztosan jobb :):) Azon vihogtam amúgy a műsort nézve, hogy nem ám, ő sütötte volna! Egy frászt, csak állt ott és a kiscsajok sütögették Borbás Marcsinak a fület. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. naja, egy séf vagy miszösz ))), Borbás Marcsi sem lett vékonyabb az évek során ))), egyébként kedvelem a műsorát

      Törlés
  3. Én is szeretem nézni, bár csak akkor amikor ezt egyedül tehetem. Mert az én bácsim mindig azt mondja rá, hogy "tanárnő" és végig kritizálja a műsorát, ezért mindig meg kell néznem még egyszer vasárnap este, amikor már hazament:):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ilyen műsorokhoz inkább felvonulok a fenti tv-hez, mert lent kapom az ívet rendesen )))

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés