2015. július 20., hétfő

Csirkepörkölt galuskával


Hozzávalók: 1 kisebb csirke feldarabolva, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. szőlőmagolaj, 1 db paradicsom, 1db zöldpaprika, őrölt bors, himalája só, 1 csipet őrölt kömény, 1 csipet  majoránna, pirospaprika, 40 dkg rizsliszt , 2 db tojás

Elkészítése: a felhevített olajra rádobom a kockára vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot, dinsztelem pár percig, addig, amíg a hagyma kissé megfonnyad. Ekkor lehúzom a tűzről az edényt,  a pörköltalapra szórom a pirospaprikát, összekeverem, majd felöntöm vízzel, ráteszem a feldarabolt csirkét,  ízesítem borssal, sóval, köménnyel és a majorannával. Ráöntök annyi vizet, hogy ellepje, és a hús puhulásáig főzöm..
A rizslisztből hagyományos módon galuskát (nokedlit) készítek, lobogó vízbe szaggatom, ha feljönnek a galuskák a víz tetejére leszűrjük őket, leöblítjük, gyengén beolajozzuk és a csirke mellé tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Ó, de szívesen bevállalnék most egy darabkát ebből a finom kis husiból természetesen galuskával:-)) Pár napja hogy nem kívánom a húst, biztos a meleg teszi de most úgy érzem hogy jöhetne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. imádok mindenféle pörköltet, mármint mindenféle húsból, nem számít a meleg ))))

      Törlés
  2. én is befalnám gyorsan :D

    VálaszTörlés