2015. július 6., hétfő

Kapros, citromos tojásleves


Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, himalája só, őrölt bors, 2 db babérlevél, 1 csomag friss kapor, 6 db tojás, 1 kisebb doboz kókusztej, 1 db citrom, 1 kisebb hagyma, fűszerpaprika, egy csipet barna nádcukor

Elkészítése: egy lábosban a felforrósított olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük kb. másfél liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a babérleveleket is. Felforraljuk. Közben kikeverjük a tojásokat a kókusztejjel és a fél citrom kifacsart levével. A felforrt levesbe belecsurgatjuk a felvert tojásokat, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot majd sacc. 3 percig főzzük. Megkóstoljuk és ha nem elég fűszeres után ízesítünk sóval, borssal és citromlével.


Eredeti recept: Troll a konyhámban

5 megjegyzés:

  1. akartam is kérdezni már, hogy paleo módra főzöl? :):)
    a link alapján már értem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. erről a paleosdiról majd mesélek valamit ...

      Törlés
  2. Ok :):) érdekes, hogy most engem is ez a téma foglalkoztat, persze jellemzően nem magam miatt :):)

    VálaszTörlés
  3. Uzsi kért meg rá, hogy a gluténmentes kenyerét ilyenre szeretné cserélni, nem paleo, csak a kenyér az :)

    VálaszTörlés