2015. július 15., szerda

Almás, petrezselymes burgonyasaláta


 Hozzávalók: 70 dkg kiflikrumpli, 1 egész alma,2 fej lila hagyma, 1 csokor petrezselyemzöldje, 1 teáskanál himalája só, másfél evőkanál barna nádcukor, 0,5 dl balzsamecet vagy rizsecet, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál tökmagolaj

Elkészítése: a burgonyát hideg vízben héjastul föltesszük főni. Mikor kész, hideg víz alatt hagyjuk, hogy langyosra hűljön, csak utána tisztítsuk meg a héjától.
Kikeverjük a salátalevet és a krumplit belekarikázzuk. Belevágjuk az almát is vékony szeletekben, és a hagymát félkarikákban. A petrezselyemleveleket is hozzátesszük.. Finoman átkeverjük, a tetejét meglocsoljuk tökmagolajjal, és hagyjuk összeérni. Nagyon finom forró frissensültekhez, fasírthoz...én ma ebédre brassói mellé adtam.

2 megjegyzés: