2015. március 16., hétfő

Nizzai saláta


Hozzávalók: 3 db paradicsom, 15 dkg kígyóuborka, 15 dkg tonhalkonzerv, 3 db főtt tojás, 1 citrom, 1 fej szívsaláta, 10 dkg zsírszegény óvári sajt, 4 szál újhagyma, 2 evőkanál fekete olajbogyó, 1 dl vinaigrette mártás, himalája só, őrölt fehér bors

Elkészítése: kockázzuk fel a paradicsomot, az uborkát, a sajtot és vágjuk karikákra az újhagymát. Tegyük tálba a hozzávalókat, majd óvatosan forgassuk össze a vinaigrette mártással.Adjuk a keverékhez az olajbogyót és az egészet halmozzuk a szívsaláta levelekre. A kupac tetejére helyezzük a halhúst.Tegyünk mellé negyedekre vágott citrom- és tojáscikkeket, majd csavarjunk rá a citrom levéből is.

2 megjegyzés: