2015. március 10., kedd

Karalábéleves zöldjével


Hozzávalók: 2 db zsenge karalábé zöldjével együtt, 2 db sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 evőkanál szőlőmagolaj, rózsaszín só, őrölt fehér bors

Elkészítése: felhevített olajra tesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, valamint a megmosott és vékony csíkokra aprított karalábélevelet,  megdinszteljük őket és felöntjük kb. másfél liter vízzel, sózzuk, borsozzuk,  puhára főzzük a zöldségeket.
Tálaláskor tehetünk bele tejfölt, vagy csavarhatunk pár csepp citromlevet a levesünkbe.


2 megjegyzés:

  1. mindenféle leves jöhet nekem, éjjel és nappal is :):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom volt a zöldje benne. Legközelebb kiprószálom a töltött karalábélevelet.

      Törlés