2015. március 10., kedd

Ribizlis, mézes pohárkrém



Hozzávalók: 15 dkg ribizli, 15 dkg eper, fél mangó, 8 db zabpelyhes keksz, 2 dl görög joghurt, 20 dkg light mascarpone,  2-3 evőkanál méz vagy juharszirup, fél lime vagy citrom

Elkészítése: meghámozzuk és felkockázzuk a mangót, felszeleteljük a megmosott epret, megtisztítjuk és letépkedjük száráról a ribizlit. Rácsavarjuk a citrom levét, összekeverjük a mézzel vagy a juharsziruppal. A szobahőmérsékletű joghurtot összekeverjük a mascarponéval és a mézzel. Előveszünk négy poharat. Mindegyik aljára teszünk az lereszelt zabpelyhes kekszből, rákanalazzuk a mézes , mascarponés joghurtot és szórunk rá a gyümölcsből is. Ezt ismételjük a pohár tetejéig. Az elkészült pohárkrém tetejére ribizlit és morzsolt zabpelyhes kekszet teszünk.

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon guszta desszert és szép a kép is :) Most úgy megenném :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a képet haggyuk )))), a krém viszont isteni volt )))

      Törlés
  2. csodaszép, egészséges nasi :) jöhet :)))))))

    VálaszTörlés
  3. Tényleg szezonja van. Roskadoznak a polcok ezektől a gyümölcsöktől.

    VálaszTörlés