2015. március 18., szerda

Banános angol sörben főtt marha


Hozzávalók: 80 dkg marhacomb, 2 evőkanál szőlőmagolaj,8 dkg rizsliszt, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, himalája só, fehér őrölt bors, 1 fehérrépa, 2 db sárgarépa, 3 szál szárzeller, 1 teáskanál barna nádcukor, 1 mandarin leve, 2 evőkanál Worcestershire szósz, 6 dl banános angol sör, 3 dl zöldségalaplé, 3 db babérlevél, 8-8 db szegfűbors és borókabogyó, egy darabka gyömbér

Elkészítése: a combot egyenlő darabokra kockázzuk. A lisztbe keverjük a sót és az őrölt fehér borsot, és ebbe forgatjuk bele a húsdarabokat. Az olajat a vajjal felforrósítjuk, és ebben megpirítjuk a húskockák minden oldalát, majd egy hőálló edénybe tesszük. A megmaradt vajon megdinszteljük a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát, rászórjuk a nádcukrot, hogy karamellizálódjon. Ezt felengedjük a mandarin levével és a sörrel. Ráöntjük a húsra és a zöldségekre, gyömbérre. Fűszerezzük babérral, borókával , a szósszal és a szegfűborssal. Lefedve, lassú tűzön a hús puhulásáig sütjük.



Ötlet: Ír sörben főtt marha , NoSalty

8 megjegyzés:

  1. Finomságok...finomságok, ügyes vagy!
    Az az érdekes ezekben a receptekben, hogy attól változatosak, hogy picit megbolondítod egy kis szósszal, vagy mást is beledobsz, mint eddig, és kész, de az arányok nagyon fontosak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kell a változatosság, mindig pörköltet sem lehet enni ))), valóban, néha apróságokon, kos rafinációkon múlik és már más is az étel...

      Törlés
  2. ez nagyon jó recept! hol vetted a sört hozzá? tudom, megragadtam a lényeget :):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen és írtam, hogy ha legközelebb jövök, akkor majd jól elviszel a lelőhelyre :)

      Törlés
  3. érdekes... de megkóstolnám :)))

    VálaszTörlés