2014. május 22., csütörtök

Piedone tokány


Hozzávalók: 50 dkg sertés szűz, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika, fél csokor petrezselyem, 30 dkg babkonzerv, egy teáskanál pirospaprika, fél evőkanál zöld bors, pár csepp Worcester szószm néhány csepp citromlé, 2 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 2 evőkanál szőlőmagolaj, himalája só, őrölt bors

Elkészítése: a húst csíkokra vágjuk, sóval, borssal és a fokhagymával fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, elősütjük benne a húst, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, és a petrezselymet, rövid ideig együtt pirítjuk, ezután beletesszük a tejfölt és egy kis vízzel felöntve simára főzzük. Végül pirospaprikával , zöld borssal, Worcester szósszal és citromlével fűszerezzük, beletesszük a babot, a húst, a tejszínt és az egészet összeforrósítjuk. Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük és rizzsel tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. érdekes párosítás a szűz meg a bab, de jól hangzik :))) ki lesz próbálva :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, az eredeti recept lapockával irja, de úgy sokáig kellett volna szöszmékelni a puhulásig, míg a szűz hamar elkészül.

    VálaszTörlés
  3. izgatóan néz ki hallod-e! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát a kinézete fotón elég hervadt, de nagyon ízletes étel

      Törlés
  4. Egy az egybe a mindmegette blogrol szo szerint masolva van.Erdekes.Legalabb odairhattad volna a forrast.

    VálaszTörlés