2014. április 10., csütörtök

Citromos sertéssült


Hozzávalók: kb. 1 kg sertéscomb, 2 vöröshagyma, 1 nagyobb citrom, 1 kávéskanál őrölt babér, 1 kávéskanál zöld bors, 3 evőkanál szőlőmagolaj, só

Elkészítése: bedörzsöljük a húst a reszelt citrom héjával, a babérral és durvára tört borssal. Egy éjszakán át hagyjuk ebben a pácban. Helyezzük egy jól záródó dobozba és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap sózzuk, tepsibe rakjuk és alátesszük az olajat. Mellérakjuk a cikkekre vágott citromot, vöröshagynát, öntünk alá 2 dl vizet. Alufóliával lezárjuk és 160 fokos sütőben 1,5 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megpirítjuk a pecsenyét, közben sűrűn locsolgatjuk a saját levével.


6 megjegyzés:

  1. "sűrűn locsolgatjuk a saját levével"
    ... és sűrűn csorgatjuk a nyálunkat :D ez már megint egy isteni recept :D

    VálaszTörlés
  2. Ahogy olvastam a receptet, úgy nyeltem nagyokat! Nagyon finom lehet jól néz ki! Hiányoztál !

    VálaszTörlés
  3. Ó bakker, de istenien néz ki!!!!!

    VálaszTörlés