Hozzávalók: 75 dkg libazúza, 5 dl főzőtejszín, 2 dl fehérbor, 2 dl húslé, 30 dkg friss vagy fagyasztott vargánya, 20 dkg felkockázott bacon, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 fej hagyma, vaj, szőlőmagolaj, himalája só, bors
Elkészítése: az inas részektől szabadítsuk meg a libazúzát és kockázzuk fel. A bacont szőlőmagolajon megpirítjuk és hozzáadunk egy kis vajat, a felkockázott hagymát , az összetört fokhagymát meg a zúzát. Ha némi levet engedett a zúza ráöntjük a húslevet. Fedő alatt főzzük (én kuktában), menet közben sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bort és a zúza puhulásáig főzzük. Majd jöhet a gomba, tíz perc után a kapor és a tejszín. Egyet rottyan az egész és máris tálalhatjuk.
Vidék Íze, 2014. február
most hoztam fel a boltból az ójságot, minnyá megnézem,.:) Ez nagyon kúl :):)
VálaszTörlésváááááááááá, nagyon nagyon éhes vagyok, már megint megmerényeltél :)
VálaszTörlés