2014. február 15., szombat
Toszkán fehérbab-leves prosciuttóval
Hozzávalók: 2 evőkanál szőlőmagolaj, 5 dkg apróra vágott prosciutto, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 2 szál apróra vágott szárzeller, 1 db apróra vágott sárgarépa, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 50 dkg fehérbab (konzerv)2 babérlevél, 1,5 liter csirkehúsleves, 2 ek. vágott petrezselyem, 2 ek. sherry, őrölt bors
Elkészítése: hevítsünk olajat egy fazékban közepes lángon. Adjuk hozzá a sonkát, pirítsuk két percig. Ezután mehet bele a hagyma, a zeller, a sárgarépa, a fokhagyma, és pirítsuk további két percig. Adjuk hozzá a húslevest, a babérlevelet, és forraljuk fel. Majd kis lángon főzzük kb.húsz percig. Ezután adjuk hozzá a petrezselymet, a sherryt, a lecsöpögtetett babot, ízesítsük borssal, és még egy percig főzzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De jó hogy itt vagy. Hiányzott már az ilyen szép színes leveske. Nagyon finom lehet csak azt tudnám hogy mi az a prosciutto? Egyébként ha ezt kihagyom és a többi finomságot teszem bele csak , már úgy is finom:)
VálaszTörlésigaz, sonkát is írhattam volna ))))
Törlésisteni lehet ez is, máris megkóstolnám :))))))
VálaszTörlésfinom volt ))))
Törlésimádom az olaszok nagyszemű fehér babját! lájk! :)
VálaszTörlésmondjuk én mindenféle babot szeretek)))
Törlés