2014. március 10., hétfő

Húsgolyók orecchiettével, szívsalátával, parmezánnal


Hozzávalók: 250g szárított orecchiette tészta, 2 gerezd fokhagyma (hámozva, szeletelve), 200g kelkáposztát ír az eredeti recept, de én szívsalátával helyettesítettem, 4 evőkanál pirított fenyőmag, én kihagytam , mert ki nem állhatom az ízét, boááá((((..., 150g frissen reszelt parmezán (lassan megszeretem ))) 
a húsgombóc hozzávalói: 1 kisebb hagyma (megtisztítva, kockára vágva), 2 gerezd fokhagyma, olíva olaj a sütéshez,  1 tk szárított chillipehely,  500g darált marhahús,  75g friss zsemlemorzsa,  3-4 evőkanál tej, himalája só, őrölt fekete bors.

Elkészítése: először készítsük el a húsgolyókat. Egy serpenyőben az olívaolajon kb. 5 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csilipelyhet. Fűszerezzük sóval, borssal . Majd hozzákeverjük a darált marhahúst, valamint a tejjel fellazított zsemlemorzsát és alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd készítsünk kb. 2 cm átmérőjű golyókat.
Közben főzzük ki az orecchiette tésztát az utasításnak megfelelően és szűrjük le.
Forrósítsunk olajat a serpenyőben,  dobjuk bele a szeletelt fokhagymát, a felszeletelt szívsalátát és pároljuk pár percig, majd keverjük hozzá a tésztát, lazítsuk a főzőlével. Tegyük hozzá a húsgolyókat, szórjuk meg fenyőmaggal, már aki szereti és szeljünk a tetejére parmezán forgácsot.

Gordon Ramsay receptje alapján.



10 megjegyzés:

  1. golyókat nem kell előbb kisütni? igencsak guszta, és finom is lehet :)

    VálaszTörlés
  2. szombat este láttam ahogy főzte, én is megcsináltam vasárnap, csak a húsgolyókat mert annyira guszták voltak.:):) finom is volt, elfogyott:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szeretem az apró húsgolyókat akár milánói szósszal is

      Törlés
  3. juteszembe... remélem a hitelesség kedvéért csapkodtál és veszekedtél is főzés közben :D

    VálaszTörlés
  4. Igazán jól esne most vacsorára... ;-) <3

    VálaszTörlés