2014. március 10., hétfő
Húsgolyók orecchiettével, szívsalátával, parmezánnal
Hozzávalók: 250g szárított orecchiette tészta, 2 gerezd fokhagyma (hámozva, szeletelve), 200g kelkáposztát ír az eredeti recept, de én szívsalátával helyettesítettem, 4 evőkanál pirított fenyőmag, én kihagytam , mert ki nem állhatom az ízét, boááá((((..., 150g frissen reszelt parmezán (lassan megszeretem )))
a húsgombóc hozzávalói: 1 kisebb hagyma (megtisztítva, kockára vágva), 2 gerezd fokhagyma, olíva olaj a sütéshez, 1 tk szárított chillipehely, 500g darált marhahús, 75g friss zsemlemorzsa, 3-4 evőkanál tej, himalája só, őrölt fekete bors.
Elkészítése: először készítsük el a húsgolyókat. Egy serpenyőben az olívaolajon kb. 5 percig pirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csilipelyhet. Fűszerezzük sóval, borssal . Majd hozzákeverjük a darált marhahúst, valamint a tejjel fellazított zsemlemorzsát és alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd készítsünk kb. 2 cm átmérőjű golyókat.
Közben főzzük ki az orecchiette tésztát az utasításnak megfelelően és szűrjük le.
Forrósítsunk olajat a serpenyőben, dobjuk bele a szeletelt fokhagymát, a felszeletelt szívsalátát és pároljuk pár percig, majd keverjük hozzá a tésztát, lazítsuk a főzőlével. Tegyük hozzá a húsgolyókat, szórjuk meg fenyőmaggal, már aki szereti és szeljünk a tetejére parmezán forgácsot.
Gordon Ramsay receptje alapján.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
golyókat nem kell előbb kisütni? igencsak guszta, és finom is lehet :)
VálaszTörlésjóvanna ))))
Törlésszombat este láttam ahogy főzte, én is megcsináltam vasárnap, csak a húsgolyókat mert annyira guszták voltak.:):) finom is volt, elfogyott:)
VálaszTörlésszeretem az apró húsgolyókat akár milánói szósszal is
Törlésjuteszembe... remélem a hitelesség kedvéért csapkodtál és veszekedtél is főzés közben :D
VálaszTörléssimán káromkodtam, az nagyon megy nekem)))
TörlésIgazán jól esne most vacsorára... ;-) <3
VálaszTörlésigazán nem vesz sok időt igénybe)))
TörlésMennyei :)
VálaszTörlésérdemes kipróbálni)))
Törlés