2013. szeptember 28., szombat
Sörös káposztával töltött csirkecomb
Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 30 dkg savanyú káposzta , 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg bacon, 1 csipet őrölt boróka, 2 db babérlevél, 2 dl sör, himalája só, szőlőmagolaj
Elkészítése: felkockázzuk a bacont, majd megpirítjuk egy serpenyőben. A hagymát felszeleteljük , a baconra dobjuk és üvegesre pirítjuk. Végül rátesszük az átvágott savanyú káposztát is. Beletesszük a babérleveleket, és meghintjük az őrölt borókával. Szakaszosan felöntjük a sörrel, megpároljuk rajta a káposztát.Ha kész, a combok bőrét fellazítjuk és betöltjük alá az ízes, sörös káposztát. Kívülről sóval, borssal megszórjuk a húsokat, tepsibe rakjuk, öntünk alá a szőlőmagolajból , meg 2 dl vizet. Alufóliával lezárjuk és 160 fokos sütőben 1 órán pároljuk, majd levesszük róla a fóliát és magasabb hőmérsékleten pirosra sütjük a combokat.
Vidék Íze, 2013. október
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
olvasatra fura nekem a recept, viszont a látványára összefutott a nyál a számban... tuti megkóstolnám :)))
VálaszTörléslehet a káposztás tölteléket egyszerűbben is, szerintem, kevesebb faxni nélkül...
Törlésfelfőzöd az ójságot *nyf* ? :)
VálaszTörlésja))), még a velős káposztás levest akarom elkészíteni és a mustáros csirkelevest és a...őőő...)))
Törlés