2013. szeptember 6., péntek

Káposztás gulyásleves


Hozzávalók: 50 dkg borjúcomb, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 30 dkg burgonya, 20 dkg fejeskáposzta, fűszerpaprika, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 3 gerezd fokhagyma, himalája só, bors, 2 db babérlevél, őrölt kömény, 1 csokor petrezselyem, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa

Elkészítése: a megmosott húst felkockázzuk, a vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát , a burgonyát, és a gyökérzöldségeket ( a káposztát felszeleteljük, a burgonyát kockára vágjuk, a zöldségeket pedig karikára). A hagymához adjuk a fűszerpaprikát , ezután jön bele a hús, a zúzott fokhagyma, fűszerezzük és felöntjük 1,5 l vízzel. Amikor majdnem puha beletesszük a káposztát, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot. Készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.

Tihanyi Krisztina receptje alapján


5 megjegyzés:

  1. ez nagyon jó ötlet, ki lesz próbálva :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet, hogy sav.káposztával is jó lenne...

      Törlés
  2. Ez hasonlít a káposztaleveshez, hússal:):) azt meg szeretem :)

    VálaszTörlés
  3. a fogyis káposztaleveshez???, annyira azért nem rossz))))

    VálaszTörlés
  4. nem a fogyishoz, hanem amit mi szoktunk csinálni.:) igaz mindig maradék székelykáposztából...

    VálaszTörlés