2013. szeptember 7., szombat

Krétai csirke



Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, görög fűszerkeverék, szőlőmagolaj, himalája só, bors, friss bazsalikom, 1 kg burgonya, 3 dl főzőtejszín, 20 dkg fetasajt, 1 szál póréhagyma, 3 gerezd  fokhagyma, 1 pritaminpaprika

Elkészítése: az előkészített csirkemellek mindkét oldalát megszórjuk görög fűszerkeverékkel, és szőlőmagolajon ropogósra sütjük. Közben meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, megsózzuk és sütőben ropogósra sütjük.Amíg a krumpli sül, addig elkészítjük rá a mártást. Olajon megpároljuk a felkarikázott pórét, az apró kockára vágott pritaminpaprikát, valamint a zúzott fokhagymát. Megszórjuk görög fűszerkeverékkel, borssal, majd hozzákeverjük a felkockázott fetasajtot és összeforraljuk a főzőtejszínnel és az időközben megsült burgonyára öntjük. Összekeverjük és megszórjuk a bazsalikomlevéllel.
Tálaláskor a csirkemell köré halmozzuk a burgonyát.



13 megjegyzés:

  1. De szép neve van, és a recept is jól hangzik:) Ma csirkét terveztem, de még nem döntöttem, minden van hozzá otthon, azt hiszem kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  2. igen guszta, kérek szépen :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik nekem étel, recept egyaránt:)

    VálaszTörlés
  4. Képzeld, már meg is ettük, elkészült ma vacsorára:) Igaz, én a krumliból nem ehettem, de a családnak annyira ízlett, nagyon köszönöm ezt a remek receptet:) Majd felteszem én is, mert lefozóztam:)

    VálaszTörlés
  5. eddig nem is tudtam, hogy éhes vagyok....de most! :))

    VálaszTörlés
  6. Megörültem hogy tudok írni nálad, mert kicsit régebben próbálkoztam és akkor nem engedett a blogodba. Nagyon vonzó látványra is de elképzelem mennyire finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu el is készítette )))

      volt, hogy napokig nem tudtam válaszolni a kommentekre, hiába kattintottam a válaszra nem adta ki az ablakot (((, a fene sem tudja, hogy mi volt a bibi...

      szerintem ez a fajta burgonyaköret bármilyen sült hús mellé finom...

      köszönöm Éva )))

      Törlés