2013. szeptember 26., csütörtök
Édesburgonyás, lencsés zúzaleves
Hozzávalók: 40 dkg pulykazúza, 30 dkg édesburgonya, 15 dkg lencse, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, pirospaprika, himalája só, szőlőmagolaj, petrezselyemzöldje, bors
Elkészítése: kis kockákra vágjuk a megtisztított zúzát. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a szőlőmagolajon, és rátesszük a zúzott fokhagymákat. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, babérral. Rátesszük a zúzát, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve puhítjuk a belsőséget. Ha közben elfőné a levét, akkor pótoljuk némi vízzel. Amikor már majdnem puha a zúza beleszórjuk a megmosott lencsét is. Kb. tíz perc múlva belerakjuk a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát is, és felhúzzuk másfél liter vízzel. Megkóstoljuk, és ha szükséges, után ízesítjük.Készre főzzük és belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet.
Vidék Íze, 2013.október
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
na, ezt most ez előbb olvastam az ójságba és nekem is azonnal megtetszett :)
VálaszTörlésakkor már csak el kell készítened))))
TörlésJól jön ez a finomság ősszel!
VálaszTörlésjól bizony))))
TörlésVidék ízét olvastok? Emellé nem is kell második fogás, oszt amíg dolgozgatunk megfől. Holnap:)
VálaszTörlésmár meg is főtt, láttam nálad )))))
Törlésebből is kérek szépen :)
VálaszTörlésjóhogy)))
Törlés