2013. március 28., csütörtök

Zöldbabfőzelék



Hozzávalók: 40 dkg zöldbab, 2 evőkanál szőlőmagolaj, egy kisebb fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, vegeta, őrölt fehér bors, 2 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 2-3 evőkanál tönkölybúzaliszt

Elkészítése: felhevített olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, majd rádobjuk a zöldbabot (esetemben zöld és fagyasztott). Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítjük vegetával, borssal és addig főzzük, ameddig a bab meg nem puhul. Közben elkészítjük a habarást. Keverjük ki a tejszínt a tejföllel és a tönkölybúzaliszttel, reszeljük bele a három gerezd fokhagymát. Öntsük a babhoz és hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ízesíthetjük plusz citromlével vagy ecettel és egy csipetnyi nyírfacukorral.

Harcsapaprikással tálaltam.


6 megjegyzés:

  1. OK, mindkettőt imádom! :):):) Megnyugtat, hogy olyanokat főzöl amit szeretek.:)

    VálaszTörlés
  2. Én is a zöldet szeretem jobban:) Zöld bab:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a zöldet főzeléknek, a sárgát levesnek...így van a leosztás nálam))

      Törlés
  3. a főzelék jöhet minden mennyiségben, a harcsát mellőzném :)))

    VálaszTörlés