A recept Latsia konyhájából származik. (amit változtattam rajta az csak annyi, hogy csirkemellből készítettem)
2013. március 3., vasárnap
Csirke giouvetsi
A recept Latsia konyhájából származik. (amit változtattam rajta az csak annyi, hogy csirkemellből készítettem)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
na kellett nekem idejönni este....megyek feltúrom a hűtőt :):)
VálaszTörlésegy jó nagy szelet zsíros kenyér lilahagymával)))
Törlésjóhogy! :):):)
Törlésés forró teával...áááá....
Törlésez nagyon fini lehet, ki is lesz próbálva :))
VálaszTörlésfinom volt, érdemes kiprószálni
TörlésHát a nevétől majdnem hülyét kaptam... aztán megnéztem a receptet, és kiderült hogy ez a "görög römertopofban" készült csirke. Egyébként az nonszensz, hogy úgy kellene kiejteni, ahogyan azt Latsia leírja. A görög szavakat kiejtés szerint kell átírni a magyar ábécével. (Ez amúgy a szerb (balkáni) dzsuvetcs rokonának látszó kaja).
VálaszTörlésA recept eltéve, kösz az ötletet! Csuda jól néz ki!!!
a *dzsuvecs*-t én máshogyan ismerem: szalonna, hagyma, burgonya, paprika, paradicsom, hús, só, bors ...az egész leöntve tejföllel és megsütve...
Törlésmondjuk nem tudom, hogy Cipruson hogyan írják vagy ejtik, így csak átmásoltam)))
Hát persze, a dzsuvecsnek csak rokona...
TörlésÉs maradjunk annyiban, hogy finom, nem érdekel, hogy mi a neve! :-)
köszönöm és szivesen)))
VálaszTörlésEs una verdadera delicia me encanta quiero uno para mí,abrazos y abrazos.
VálaszTörlésBienvenido, me alegro de que te gusta la comida.
Törlés